Watercubs

Capri Vera Ruuti Newfoundlandinkoira Harrastukset Terveys Pentuja Uutisia YhteystiedotKasvatamme Watercubs ja Kivisilmän kennelnimien alaisina. Pyrimme kasvattamaan aktiivisia, kauniita, ja ennen kaikkea terveita harrastuskoiria. Pyrimme sailyttamaan newfoundlandinkoirien tarunomaisen vesipelastusvietin.
Ideaali newfoundlandikoirani olisi rakenteeltaan tasapainoinen ja vahvaluinen. Noffin pitaisi pystya toimimaan vaistoillaan mutta kuitenkin tottelemaan kaskyja niita kuullessaan. Luonteen pitaisi olla tasapainoinen ja rauhallinen sisalla, mutta aktiivinen ulkosalla.


Vera ja Ruuti kevät 2009

Tutustuimme newfoundlandinkoiriin ensimmaisen kerran koirakirjan perusteella vuonna -00. Noffin ulkonako hurmasi meidat ja paatimme etsia rodusta lisatietoa. Noffien turkin hoito, kuolaus ja itsepaisyys arvelutti, mutta muu luonne ihastutti. Ensimmaisen newfoundlandinkoiran, Caprin (Larinkallion Brysselinblicca), hankimmekin kevaalla -03.

Capri on valloittava koira; kaunis ja alykas, aktiivinen, itsepainen, dominoiva; perheen ikuinen lellikki. Kahden vuoden iassa Capri sai ensimmaiset pentunsa Eroksen (Ursinus Velutus Vaya Con Dios) kanssa, pentueesta jatimme yhden nartun itsellemme, Veran (Larinkallion Huomiongohde)

Vaikka Vera onkin Caprin pentu, on sen luonne taysin erilainen. Vera on aina iloinen, aktiivinen ja joskus hieman blondi. Itsepäisyyttä eikä dominoivuutta Veralta löydy, mitä nyt ajoittain Capria yrittää paimentaa. Oman asemansa se osaa fiksusti käyttää hyväkseen: kun hotkaisee ensin oman ruokansa suuhun, niin Capri-äidilltä saa aina lisää. Capri saa myös tyytyä Veran hygienian huoltoon! Isältään Vera on selvästi perinyt rakennetyyppinsa ja paremman pään muodon.

Talvella 2008 liittyi koiraperheeseemme Ruuti (Kivisilmän Monitoimikone), Caprin tytär pentueesta El:n (El Oso Pardo von Baywatch) kanssa. Toivomme Ruutista nimensä mukaisesti hyvää harrastuskoiraa.

 

Olemme Suomen, Englannin ja Belgian Newfoundlandinkoirayhdistysten ja Suomen ja Englannin Kennelliittojen jäseniä. Olemme käyneet hyväksytysti Suomen Kennelliiton Kasvattajan peruskurssin ja Englannin Newfoundlandinkoirayhdistyksen tuomarointikurssin. Olen Suomen Newfoundlandinkoirayhdistyksen terveyskyselytoimikunnan jäsen.

Bettina Salmelin bettinasalmelin@hotmail.com

Avenue de l'Escrime 97, BE-1150 Bruxelles, Belgique
Rue de la Fontaine, F-11400 Laurabuc, France
Kivisilmäntie 428, 46230 Valkeala, Suomi

Puh: +32 2 771 67 72     gsm: +44 782 36 90 117
Fax: +32 2 771 53 36

Pentuekyselyt ja ensimmäiset yhteydenotot toivotaan sähköpostilla kiireisen perhe-elämän vuoksi. Jos et ole saanut vastausta muutaman päivän kuluessa, lähetäthän uuden viestin.

Yhteydenotot puhelimella toivotaan 17-20 välisenä aikana.

Kasvattien omistajille puhelinlinjat ovat pysyvästi auki.

 

 

 

Vera on nyt SUOMEN ja RUOTSIN muotovalio!
yhdeksän sertiä kuudesta eri maasta

Capri on nyt KANSAINVÄLINEN, SUOMEN ja RUOTSIN muotovalio! (Capri kuvassa)

Päivityksiä ja uutisia:

Pentuja suunnitteilla Veralle syksylle 2009
 


Al in Italy


 

 

 

 

 

 

 

© Salmelin