Watercubs & Kivisilmän

työskentelevät näyttelynewfoundlandinkoirat

Esittely Koiramme Uutisia Pentuja Harrastukset Artikkelit Kuvagalleria
Turkinhoito Käyttäytyminen ja koulutus Turkin värityksen periytyminen Terveys ja raakaruokinta Lisätietoa rodusta ja rodun historia Vesipelastus ja
-koulutus
Sekalaista

 

 Kotitrimmi

 

Juoksun (ja tulevan astutuksen ja mamma-loman) kunniaksi päätimme vetää Caprin jälleen kerran lyhyeen. Olisi huomattavasti hygienisempi, eikä sitä turkkiakaan enää näyttelyihinkään tarvittaisi. Talviakaan kun ei näillä leveysasteilla edes talveksi voi kutsua, niin ei se lyhyemmälläkään turkilla palelisi. Kokonaan kajulksi emme vetäneet, sillä karva on myös suojana itikoita ja auringon pistoksia vastaan.

    
Ennen (Visbyn koiranäyttelyssä) ja Jälkeen trimmauksen:

 Leikkasimme normaaleilla saksilla. Vinkkinä ensimmäistä kertaa leikkaajille: Leikkaa runsaasti pois, ei sitä koskaan liikaa voi lähteä ja aina se takaisin kasvaa. ;-) Erehdyksistä oppii parhaiten. Periaatteessa leikkaa vain kaikki "ylimääräinen" karva pois. Parhaat ohjeet löytyy näyttelykoirien leikkaussivustoista, leikkaat vain enemmän kuin normaalinäyttelyyn lähtisi.
 

   

 
 

Muutkin koiramme leikataan aina kotitrimmiin jos näyttelyitä ei ole lähitulevaisuudessa. Turkinhoito on huomattavasti helpompaa ja kuraakin kertyy huomattavasti vähemmän kotiin.

 
                     
              Vera näyttelytrimmissa                                                                      Vera kotitrimmissa. huom, sama kuin nlytrimmi mutta turkki vielakin lyhyempi

 

 

 

(c) Salmelin